Viime torstaita ehdottelin edellisenä päivänä RunoTorstaiksi. Pika-aikataulullakin muutamia osallistumisia tuli. Ohessa löytämäni RunoTorstai-jutut, ilmoittakaa jo muitakin on:

Kuusi esitteli Leonooran blogin Kynä kädessä, jossa oli juuri ilmestynyt uusi runo.
SusuPetal mainosti kommenteissa Maitokiven kuvaa ja sanaa yhdistävää blogia.
Haavahuone esitteli Risto Köykän runon.
Minä esittelin runokokoelman Joka tytön runokirja.
Käykääpä tutustumassa!

Erillistä Runo"Jokinviikonpäivä" –blogia on viritelty. Ideana se on kiva. Tärkeintä minusta siinä olisi se, että sitä kautta lukijat löytäisivät uusia runoblogeja. En tiedä miten sellainen toimisi ja kuka tai ketkä sitä ylläpitäisivät. Työn pitäisi olla ylläpitäjien osalta mahdollisimman vähäistä. Leonoora kyseli kommenteissa seuraavia kysymyksiä: "Ilmeisesti sivut olisivat avoinna kaikille sinne kirjoittaa haluaville? Tarvittaisiinko aika-ajoin teemoja, ideoita aiheita...?Leikkimielisiä kilpailuja...? Tietysti yksi mahdollisuus on se, että jokainen niin haluava voisi kirjoittaa torstai-runonsa omaan blogiinsa, mutta siten monia hienoja tekstejä saattaa jäädä silloin vain harvoja ilahduttamaan." Leonooran ehdottamat teemalliset päivät olisivat välillä kiinnostavia ja jokin mahdollisuus vinkata omia sivujaan pitäisi olla.

Yksi mahdollinen toimintamalli olisi se, että jonkun ylläpitämällä blogilla olisi johdantokirjoitus ja mahdollisen aiheen ehdotus. Kirjoittajat voisivat lähettää kommenttilootaan linkin omalle sivulleen. Välillä voisi jonkin blogin esittely, mutta kuka ne ehtii tehdä? Halukkaat voisivat varmaan lähettää oman mainostekstin postaukseksi?
Kannattaakin tutustua alkuperäiseen RunoTorstaihin eli Poetry Thursdayhin ja sen toimintaperiaatteisiin.

Ehdotuksia suomalaisen runoblogin muodostamiseen vastaan otetaan! Ilmoittautuisiko joku peräti sen pitäjäksi?