Joskus kauan kauan sitten kuulin radiosta persoonallisten naisäänien laulavan laulua, jonka lyriikoista osa jäi mieleen - tosin ei niiden syvällisyyden vuoksi: "love, love, love over and over, baby baby baby". Lauluduon nimestä mieleen jäi vain mäkkarrijotain sisters ja se, että kyseessä olivat kanadalaiset sisarukset. Tuohon aikaan ei ollut internetiä eikä kyseisestä duosta missään lehdessäkään puhuttu. En saanut selville yhtyeen oikeaa nimeä enkä kappaleenkaan, mutta kasettinauhalle laulu taisi tarttua. Etsin vuosien varrella silloin tällöin kirjaston tietokannasta kyseisiä laulajia, mutta kun nimestä oli vain hyvin hämärä käsitys, ei haku tietenkään tuottanut tulosta.

Vuosia myöhemmin törmäsin duon nimeen lehdessä. Kirjoituksen taustoitus oli sellainen, että osasin yhdistää hataran nimimuiston lehdessä mainittuihin kanadalaisiin sisaruksiin. McGarrigle Sisters'iin tai paremminkin Kate ja Anna McGarrigleen. Hankin heti käsiini siskosten levyjä ja mieleen jäänyt rullaava kappalekin löytyi, nimeltään yksinkertaisesti Love over and over. Harmillisesti kappaletta ei löydy tuubista, mutta Amazonin kautta voi käydä pätkän kuuntelemassa, monelle laulu lienee hyvinkin tuttu. Lauluduon löytämisen jälkeen heidän musiikkinsa on soinut säännöllisen epäsäännöllisesti levylautasellani, sattumalta kuullusta laulusta alkanut ihastus on muuttunut vakaaksi ja arvostavaksi kiintymykseksi.

Kanadalaiset McGarriglen sisarukset ovat levyttäneet sekä englanniksi että ranskaksi ja kuuntelen heitä molemmilla kielillä mielelläni. Sunnuntain klassikkosoittoon valitsen ranskankielisen kappaleen Petite Annonce Amoureuse, joka rajallisen ranskantaitoni perusteella kertoo hitusen surumieleisellä otteella seuranhakuilmoituksesta. Laulu on vuonna 2003 ilmestyneeltä erinomaiselta levyltä La Vache Qui Pleure

Rufus Wainwrightin ystävät tiennevät, että hän ja laulajasisarensa Martha ovat Kate McGarriglen ja Loudon Wainwright III lapsia. Esimerkiksi levyllä The McGarrigle Hour esiintyy Katen ja Annan lisäksi entisiä ja nykyisiä aviomiehiä, lapsia, yhteistyökumppaneita ja ystäviä (muun muassa Emmylou Harris). Kiinnostava ja kuunneltava levy sekin. 


Lisää Lepiksen pyytämiä laiskan letkeitä ynnä muunkinlaisia klassikoita täältä.