Amerikkalainen musiikkisatiirikko Roy Zimmerman on pohtinut olennaista pop- ja rockmusiikin kehitykseen liittyvää kysymystä: mitäpä jos beatlet olisivatkin olleet irlantilaisia. John Lennonilla ilmeisesti olikin irlantilaiset sukujuuret, mutta mitään varsin "irlantilaista" Beatles ei kyllä koskaan tainnut levyttää.

Irlantilaiset sen sijaan ovat versioineet ja levyttäneet Beatlesiä. Esimerkiksi De Dannan -yhtye, jonka riveissä vuosien varrella ovat laulaneet niin Dolores Keane, Mary Black kuin Maura O'Connell, on esittänyt varsin hulvattomaksi kehittyvää Hey Judea, josta itse asiassa pidän paljon enemmän kuin alkuperäisestä. Keanen veli Seane Keane on levyttänyt Blackbirdin, joka tosin ei ole saanut kuorrutuksekseen mitään varsin irlantilaista.

Sangen irlantilaiselta sijaan kuulostaa Dolores Keanen yhdessa De Dannanin kanssa levyttämä Let It Be, johon irlantilaiset soittimet ja musiikillinen herkkyys tuovat lisää ulottuvuuksia, mutta silti kappale ja sen tunnelma säilyvät tunnistettavina.


 


Vihreän saaren musiikilliseen soittotuokioon osallistuu omilla valinnoillaan myös Hirlii.