Irlantilaisella musiikilla tuntuu olevan sekä Hirliille että minulle suuri merkitys ja siksi päätimme alkaa soitella sekä itsemme, toistemme että blogivierailijoittemme iloksi silloin tällöin musiikkia vihreältä saarelta. Muutkin innokkaat irkkumusiikin ystävät ovat tervetulleita mukaan! (Voisin oikeastaan heittää Yläviidenneksen herroille haasteen Irkku TOP5:stä, vaikken heidän irkkumusiikkimieltymyksistään mitään tiedäkään - tosin ainakin Christy Moore on siellä mainittu.)

Pidän monista irlantilaisista laulajista, mutta kaksi Doloresta (Keane ja Cranberriesin O'Riordan) koskettavat minua äänillään ehkä eniten.

Dolores Keanea kutsutaan Irlannnin ääneksi ja moneen hänen nykyisin karhentunut äänensä taipuukin. Tuubista löysin irlantilaisen lempilauluni Doloresin esittämänä, mutta se on nyt (9.4.) poistettu. Jimmy Mo Mhíle Stória ovat esittäneet monet muutkin laulajat ja yhtyeet. Yksi hienoimmista tulkinnoista löytyy Chieftainsin levyltä Tears of Stone, jolla laulun esittää Chieftainsin kanssa kanadalainen yhtye Rankin Family. Lyriikat kahdella kielellä löytyvät täältä.

Toiseksi kappaleeksi valitsin Tom Russellin kansanoopperalevyltä The Man from God Knows Where kappaleen Mary Clare Malloy, jossa Dolores Keanen tulkitsema nimihenkilö kertoo miten hän 18-vuotiaana muutti Irlannista Amerikkaan valokuvamorsiamena. 

Hirliin (Mary Coughlan) lisäksi irkkumusiikki-ilojaan paljastavat kunnon selityksillä Yläviidenneksen Tommi ja Panu. Tommin yhtenä valintana soi hieno Christy Moore.