Mikä on on tämä otus, joka roikkui kukan eilen kukan lehdessä? Näyttää läpinäkyvältä sammakolta, mutta kai se jokin ötökkä on. Mutta mikä? En ole moista ennen nähnyt.

        855454.jpg
                                    
                                      (suurempi muttei tarkempi)

                                 ****************************************

Lisäys iltapäivällä:

Oliota on nimitetty lasisammakoksi ja alieniksi, albiinoluteeksi, linssiluteeksi, metsälutikaksi ja tekonänniksi. Tuulisuojan biologiystävän mukaan kyseessä voisi olla toukkanahka eli:
"jonkin nivelkärsäisen (luteet, kirvat) toukkanahka. Näillä toukkia kutsuttaneen nymfeiksi (munasta kuoriutumisen jälkeen ennen aikuisvaihetta nymfivaiheita on useita, ja joka vaiheessa on vaihdettava "nahkaa" koska kitiinikuori ei veny otuksen kasvaessa). Kuvan otus näyttää hänestä aika lailla luteelta. Kun tekee googlessa kuvahaun "nymph shell", niin löytää vastaavan näköisiä "nahkoja" monista muistakin hyönteisryhmistä. - - Vielä tämmöinenkin versio nymfinnahasta: voi tuo olla sellainenkin, jonka joku peto (nivelkärsäinen) on imenyt tyhjäksi tai jonka joku loinen on syönyt tyhjäksi..."

Enpä ollut toukkanahasta ja nymfinnahasta koskaan kuullutkaan. Kaikkea sitä oppiikin. Kiitokset Tuulisuojalle ja P:lle, joka taitaa piilotella tuolla biologiystävämme takana.