Olen putsannut jääkaapille johtavan polun paperisaarroksista, litistänyt puolenmetrin korkuisen kasan viiteen senttiin ja nyt mietin mihin senkin nivaskan tungen. Olen selailun jälkeen tyrkännyt vinon pinon lehtiä paperikeräykseen. Pohdin miksi ihmeessä otin talteen muutaman reseptin, enhän minä koskaan niitä käytä kokkaillessani. "Syytä olisi" kuuluu jälkikasvun äänekäs kuiske, raasut yrittävät toipua Tuiman mössöpalvelun uusien erikoisuuksien aikaansaamasta hämmennyksestä. Couscousia siskonmakkaroilla sekä kukkakaalilla, tomaattikastikkeella ja ruokakermalla lihotettua kanarisottoa. Ihan hyvää, jos ei ole liian kranttu eikä laita suurta painoa ruuan ulkonäölle.

Tällä aikaansaavuudella siivoan samaa siivousta vielä palatessani töihin. Kammottava ajatus, ehkä kannattaisi jynssätä koti kunnolla heti ensi viikon aluksi, niin ehtisi sotkea uudestaan ennen töiden alkua. Mutta toisaalta, on niin paljon kiinnostavampaakin tekemistä. Kuten lukea, suunnitella naisten kesäretkeä ja kuunnella musiikkia. Billy Braggin ja Wilcon Woody Guthrien teksteihin perustuvat Mermaid Avenue I ja II tosin voisivat sopia siivoilunkin taustalle.

 1722331.jpg

Olen saanut Ritviecavilta ja Karilta kauniit tunnustukset, jotka piristivät ryytynyttä perheenäitiä suuresti. Pidän itseäni usein tosikkona, joten kiitokset hauskuudesta ja viihdyttävyydestä tuntuivat erityisen mukavilta. Kiitos molemmille! Lomaterässä olen hieman jäljessä ja moni seuraamani blogi on jo maininnan saanut, mutta onneksi muutkin suosikkiblogini ovat kiinnostavia kukin omalla erityisellä tavallaan. Tällä kertaa rajaan valinnat kuvaan ja kirjallisuuteen. Jaan tunnustuksen briljantista bloggaamisesta seuraaville:

Kuvan ja sanan liitto on kiinnostava laji. Siksi Parallel lines ja Keltainen kuu.
Marja-Leena Rahtje tarjoilee kuvia, taidetta ja elämää Kanadassa.
Kirjallisuusjutut ovat aina kiinnostavia: Sallan lukupäiväkirja ja Mainoskatko.
Silumiinin sanat hivelevät.
Ja puhtaasti ammatillisessa mielessä Kirjavinkkariblogi.

 1722329.jpg

Sääntöpuoli Brillante weblogin mukaan:

1. Voittaja voi laittaa logon blogiinsa.
2. Linkitä siihen blogiin, josta sait palkinnon.
3. Nimeä vähintään 7 muuta blogia palkinnon saajaksi.
4. Laita noiden blogien linkit sivullesi.
5. Jätä viesti blogeihin, jotka nimesit voittajiksi.