Lounasseuraehdokkaiden joukkoon kaivattiin enemmän naisia. Se on kohtalaisen hankala pyyntö, koska en osaa arvioida naiskauneutta samalla tavalla kuin miesten ulkonäköä. Ja mitä kauneus itse asiassa on? Tai komeus? Eihän pelkkä pinta riitä, se mikä heijastuu sisältäpäin vaikuttaa siihen, minkälaisena ja minkä näköisenä ihmisen kokee. Kasvot, vartalo, ääni, ilmeet, hiukset, liikkuminen -  kokonaisuus on ratkaisevaa, vaikka joissakin voisi jotain yksittäistä piirrettä  ihaillakin. Kauneus kiehtoo, vetää puoleensa, herättää torjuntaa tai jättää kylmäksi. Yhdentekevää se tuskin on kenellekään.

Toiset nauttivat katsellessaan täydellistä kauneutta, minua taas mietityttää miten täydellisyyden voi määritellä. Minulle on puhuttu kultaisesta leikkauksesta. Wikipediassa asiasta sanotaan muun muassa seuraavaa: "Kultaista leikkausta tutkivat ensimmäisenä antiikin Kreikan matemaatikot huomattuaan, että kultainen leikkaus esiintyy useissa geometrisissä kuvioissa. Muodot, joissa esiintyy kultainen leikkaus, koetaan esteettisesti miellyttäväksi. On esimerkiksi arveltu, että keskimäärin miellyttävimpinä pidetään sellaisia ihmiskasvoja, joiden suhteet vastaavat kultaista leikkausta parhaiten. Suhdetta käytetään usein taiteessa ja suunnittelussa." Varmaan näin onkin, jos etsitään niin sanottua objektiivista kauneutta. Minusta kauneuden kokeminen on kuitenkin pohjimmiltaan subjektiivista.

Ohessa kuvia naisista, jotka minusta ovat kauniita. Otos on pieni eikä mitenkään kattava kauneusnäkemyksestäni. Pysyttelen tasapuolisuuden nimissä edelleen näyttelijöissä.


67212.jpg       67216.jpg
Cate Blanchettin hymy on lämmin mutta salaperäinen, hieman etäinen. Gwyneth Paltrow ei vakuuta minua valokuvissa, elokuvissaan hän on hurmaava.

67217.jpg   67218.jpg
Katharine Hepburn nuorena ja vanhana, aina kaunis.

67368.jpg     67215.jpg
Seela Sellassa ja Ester Toivosessa on ylväyttä.
  
67222.jpg   67398.jpg
Minna Haapkylän kuva Sampo Korhonen.                  
Minna Haapkylässä yhdistyy rautainen ammattaitaito metsänkeijun ulkonäköön. Kristin Scott-Thomasissa vanhan ja modernin ajan lumo yhdistyy ajattomaksi kauneudeksi.

 67214.jpg    67208.jpg
Emma Thompson ja Juliette Binoche hehkuvat valkokankaalla lämmintä naisellisuutta.
           
                56646.jpg
                kuvaaja Milton H. Greene

Ikitähdet Marilyn Monroe ja Ingrid Bergman. Kuvat puhukoot puolestaan.

67207.jpg