Rakas päiväkirja,

joinakin päivinä ihmettelen muita päiviä enemmän miten kaikki tekniikkaan liittyvä voikin olla niin hankalaa. Olemme Miehen kanssa jakaneet kohtuullisen kauan keittiömme saman astianpesukoneen kanssa. Lukemattomia kertoja olen tekniikan oppikirjan kallistussääntöjä lainaten osoittanut miehelle miten eri tavoin koveria lautasia ei laiteta koneeseen peräkkäin. Vieläkin jaksan hämmästyä, kun selkokielisiä esitelmiäni ei ymmärretä. Miehen kunniaksi on sanottava, että hän puolestaan ei ole lue ääneen vanhaa kotitalousoppikirjaa sohvalle yhä uudestaan kertyvän pyykkikasan vieressä.

Toinen minua hämmentävä tekniikan ymmärtämisen puute tulee säännöllisesti esiin jalkapalloa seuratessani. En ymmärrä miksei videotarkastusta oteta käyttöön rangaistusalueella tapahtuvien rikkeiden kitkemiseksi. Tönimismaalit, käsivirheet, paidasta repimiset ynnä muut voisi helposti tarkistaa videolta. Aluksi pelit tietenkin voisivat pitkittyä, mutta ylimenokauden aikana pelaajat ehkä olisivat oppineet, että sääntöjen vastaiset toimet eivät enää kannata. Jos videointi on liian teknistä, pitäisi peliin hankkia kaksi tuomaria lisää, eli rangaistusaluetuomarit.

1667105.jpg

Meilläkin on pelattu jalkapalloa, mutta täytyy rehellisesti myöntää, että urheilukuvaajaksi saati sitten jalakpalloilijaksi minusta ei ole – digikamera on taidoilleni liian hidas, en osu palloon ja jos osun, ei pallo mene sinne minne tarkoitin. Ohessa ottelun parhaimmat tuotokset. Onneksi osaan käyttää kuvankäsittelyohjelman kuvarajausta. Ja astianpesukoneenkin täytän mallikkaasti.

1667128.jpg