314872.jpg

Käykää vierailulla argentiinalaisen Leonardo Solaasin verkkosivuilla ja varsinkin hänen interaktiivisella Dreamlines-sivullaan katsomassa omia unianne. Katsoja kirjoittaa asiasanan tai -sanoja,  jonka jälkeen ohjelma poimii verkosta aiheeseen liityviä kuvia ja yhdistelee niitä uskomattomiksi taideteoksiksi unen (ja tietokoneen) logiikalla.

Varsinkin taidemaalarien nimen kirjoittaminen antaa hienoja taide-elämyksiä. Tuttu maalaus muuntuu joksikin muuksi, aivan uudeksi teokseksi. Ohjelma tekee teoksista omia tulkintojaan, "näkee" ne uudella tavalla. Kuvat muuttuvat, liukuvat päällekkäin ja limittäin eri nopeuksilla, taideteos on koko ajan hiljaisessa liikkeessä. Värit ovat kauniita, virtuaalisen "siveltimen" jälki pehmeää, pyöreää. Todella nautittavaa, eräänlaista ambient-taidetta. Jos tekee useita hakuja peräkkäin, saattaa kestää pikku hetken ennen kuin uuden sanan saa läpi.

Solaasilla on muitakin projekteja, joihin kannattaa tutustua. Kiinnostavia unitaidehetkiä!

Yllä oleva kuva on tietokoneen ruudulta kuvattu unitakiainen. Kirjoitin halusanaksi blogini nimen ja yksi muuntuva kuva oli takiaisista ottamani kuva. Tuollainen oli yhden vaiheen sangen selvä kuva.