Hirlii houkutteli tunnistamaan kesälukemisensa ensimmäisen ja viimeisen virkkeen mukaan. Tunnistin seitsemästä vain kolme, joku lisäksi tuntuu melkein tutulta mutta ei ihan. Ajattelin Hirliin jäljessä listata omia lukuehdokkaita halukkaille arvailtavaksi, mutta koska en yleensä halua lukea etukäteen luettavaksi valitsemieni kirjojen loppulauseita, tyydyn tylsästi vain alkulauseisiin.

Tänä kesänä olen yrittänyt pitää kirjapinoni mahdollisimman vähäniteisenä, jotta yllätyslöydöillekin olisi tilaa. Ikävä kyllä vähäniteisyys ei takaa vähäsivuisuutta. Yhden kesäkirjapinon olen jo urakalla lukenut ja siksi nyt on hieman tekstinkarttelua ilmassa. Oheiset kirjat ovat lukupinossani, mutta voi olla, että lomalla luen niistä vain jonkun. Vinkiksi voin kertoa, että mukana on muun muassa klassikoita, hömppää, runoutta ja nuortenkirjallisuutta:


1. Komea, pulska Buck Mulligan tuli portaiden päästä kädessään vaahdokekuppi, jonka päälle peili ja partaveitsi oli asetettu ristiin.

2. Kysyin kerran äidiltä, kuka isäni on.

3. Kolossa maan sisällä asui hobitti.

4. Siihen aikaan kun onneton rakkaus kiusasi ihmisiä niin kuin myrskyinen sää ravistelee vanhojen talojen kattolevyjä, siihen aikaan Budan rannalla asusti iäkäs laivamies nimeltä Drapcsik; hän ansaitsi jokapäiväisen leipänsä pelastamalla ihmisparkoja, jotka etsivät kuolemaa Tonavaa pyörteistä.

5. Harvinaisen helteisenä päivänä heinäkuun alussa, iltapuolella, lähti eräs nuori mies S:n syrjäkadun varrelta vuokraamastaan pienestä huoneesta ja alkoi astella hitaasti, kuin epäröiden, K:n sillalle päin.

6. Minä rakastan sinua Harry

7. Pirkko vilkaisi tyytymättömänä keräyslistaansa.

8. Sinä yönä satoi, satoi hienoin, kuiskivin pisaroin.