60935.jpg
Jäin kesälomalle. Tai vuosilomalle, mutta kun on kyse vanhoista pitämättömistä lomista, niin puhun kesälomasta – jo ihan ulkona vallitsevan loskakelin vuoksi. Olen pohdiskellut mitä tehdä kesälomalla huhtikuussa, kun on perheen ainoa lomailija.

Mitä kesälomalla yleensä tehdään? Ollaan ulkona. OK. Jospa sitten parantaisin ainakin hetkellisesti laiskat tapani ja tekisin joka päivä kävelylenkin. Viisitoista minuuttia aluksi olisi varmaan ihan siedettävää näin flunssan jälkeen. Jääväthän työmatkakävelyt bussipysäkeille pois, joten kai ne voisi korvata jotenkin. Lomilla luetaan. No, lainassa onkin muutama kassillinen kirjoja, joista osa on jo hävinnyt jonnekin sohvalla olevan pyykkivuoren alle. Siis pyykkikasakin täytyy käydä läpi. Muutamia katsomista odottavia elokuviakin on lainassa sekä monen monta omaa katsomatonta. Pitäisiköhän minun vihdoinkin katsoa Matrix?

Pääsiäinen tulossa ja flunssakauden päätteeksi koti on kaaoksessa. Voisinkohan tehdä kevätsiivouksen? Ikkunoista ei tarvitse välittää, koska niistä en juuri koskaan pese, se on miehen hommaa. Koskela on paras tietämäni ikkunanpesijä heti äitini jälkeen. Märän sään vuoksi ikkunoiden putsaamisen voi kyllä suosiolla jättää vaikka toukokuuhun. Kyllä niistä vielä läpi näkee. Jos siivoan, voisin kutsua vieraita. Tai voisin tavata ystäviä kahvilassa, kahvilathan kuuluvat kesälomaan. Tai Koskela voisi tarjota lounaan. Rairuoho. Kauankohan ruohon kasvaminen kestää? Ja minkä kirjan väliin olen työntänyt pashareseptini?

Ulkoilua, lukemista, siivousta, pyykkien lajittelua, elokuvien katselua, vieraiden kutsumista, rairuohon kasvatusta, pashan tekoa. Kyllä sillä varmaan pariviikkoisen loman saa täytettyä. Tai sitten minä vain laiskottelen.

(Mauri Kunnaksen hieno taidekuva löytyi ranska.netistä)