"Maajoukkueessa on kysymys sydämellä pelaamisesta ja pelitoverien rakastamisesta. --- On kunnia olla tämän joukkueen kapteeni. Minun täytyy olla esimerkki ja huokua rauhallisuutta ja rakkautta tätä joukkuetta kohtaan." Näin puhuu Islannin miesten käsipallo-olympiajoukkueen kapteeni Olafur Stefansson. Hienoa tekstiä - ja sellaista jota en voisi kuvitella kenenkään suomalaisen joukkuekapteenin sanovan julkisesti, tuskinpa yksityisestikään ääneen. Nyt on Islanti finaalissa ja ainakin minulta suuret kannustushuudot.

Nyt hetki ennen miesten keihäsfinaalin tuloksia (Tero Järvenpää on ennakkosuosikkini) voin jo listata muutaman minua näissä olympialaisissa sykähdyttänyttä urheiluhetkeä:

- Naisten painonnoston 69-kilon sarjan voittaneen Liu Chunhongin suorituksia oli ilo katsoa, mikä sulava tekniikka! Painonnostossa muutenkin taustatukien eläytymistä on aina hauska seurata.
- Tsekin Barbora Spotakovan hämmennys voittoheiton jälkeen.
- Satu Mäkelä-Nummelan kyyneleet palkintokorokkeella. Samoin kuin kaikkien muidenkin korokkeella liikuttuneiden. 

Lisää hienoja urheiluhetkiä löytyy mm. näistä kisoja käsittelevistä kuvagallerioista. Ja näissäkin kisoissa hauskimman näköinen mies löytyy kannustajien puolelta: Jan Zelezny.