Minulla on pieni blogi-identiteettiongelma. Nikkini Tui, johon en ole kovin tyytyväinen. Nimi on tosi hoopo, jonka hätäpäissäni muinoin valitsin voidakseni kommentoida ystäväni blogia jollain nimellä. Samalla nimellä aloin sitten kommentoida muitakin. Kun lopulta perustin oman blogin tuntui järkevältä jättää nimi voimaan, vaikka oikeasti tunsin olevani lähempäni osoitenimeäni Tuimaa. Olen blogivuoteni aikana monesti miettinyt nimenvaihtoa, mutta jotenkin se on tuntunut näkökulmasta riippuen hassulta tai blogikriisiltä. Mihin vaihtaisin? Tui Tuimaan, Tuituimaan, Tuimaan vai reippaasti vain omaan nimeeni? Siinähän pähkäilyä riittää, varsinkin kun blogin ulkopuolella en omista muita kuin perheen keksimiä lempinimiä.

Blogilistan kuumalta listalta huomasin tänään ensin uuden blogin Tuin kutomo ja sitten luin Iines J.:n mietteitä nimen vaihdosta. Jokunen blogituttu on viime aikoina vaihtanut nimeä ja blogiakin. Blogiani en ole vaihtamassa enkä blogi-identiteetiänikään, mutta nimi mietityttää minua jälleen kerran.

Mitä Tui sitten tarkoittaa? Tui on lintu, uusiseelantilainen olutmerkki ja espanjalainen kuntaTUI kansainvälinen matkailufirma ja irlantilaisten opettajien ammattiyhdistysliike. En ole ornitologi, opettaja, matkaopas enkä erityisemin pidä oluesta. En myöskään erityisemmin välitä hokemasta "tui tui". Sen sijaan olen välillä aika tuimaluonteinen.

Tätä mietin. Vaikeaa. Tai sitten ei.