Sally Potterin elokuva The Tango Lesson kuuluu juututtaviin elokuvakokemuksiin. Siis niihin, joista päättää vilkaista TV:stä vähän alkua ja elokuvan loputtua huomaa huumaantuneena katsoneensa leffan läpi mitään muuta huomaamatta. Tosin The Tango Lessonista en nähnyt edes aivan alkua. Olen nähnyt elokuvan vain kerran enkä tiedä millaisen vaikutuksen se nyt tekisi. Silti se kuuluu suosikkielokuviini.

Elokuvan päähenkilönä on ohjaaja Sally Potterin esittämä elokuvaohjaaja, joka haluaa oppia tanssimaan tangoa. Opettajakseen hän pyytää Pablo Veronin esittämän argentiinalaisen tanssijan. Intensiivinen elokuva paljastaa miten tango ei ole pelkkiä askelia vaan ennen kaikkea tunnetta.

Sunnuntaiklassikoksi valitsin Tangomarkkinat huomioiden The Tango Lessonissa esitetyn Astor Piazzollan Libertangon, joka on yksi hienoimmista tangoista. Sellisti Yo Yo Ma ja tanssijat tarjoavat elokuvassa tangosta loistotulkinnan. Tämän linkin takaa löytyy Yo Yo Man esittämän Libertangon virallinen musiikkivideo. Siinä on parempi äänen ja kuvan laatu kuin tässä elokuvaklipissä, jossa itse tango tanssitaan kai kokonaisuudessaan.


 

Lisää klassikoita täällä.