Mies on kalassa, pujottaa matoa koukkuun. Mies odottaa saalista mutta nainen ei madoista piittaa. Nainen on nisäkäs, viisas kuin valas. Nainen ei madoista piittaa, nainen odottaa sanoja, suudelmaa katulampun alla. Mies on kalassa, odottaa saalista. Naisen huulet rohtuvat ilman suudelmia.********************************************

 

Kursivoidut kohdat ovat lainauksia Runotorstain haasteena olevasta Risto Oikarisen runosta kokoelmasta Puupuhaltaja (Otava 2005, s. 31):

"Pistekirjoitusta. Vastapäisestä kerrostalosta viisi valoa, puiston katuvalot, kuusi, seitsemän pistettä, silmäpuoli auto, kahdeksan.  Rannassa vene väärinpäin, yhdeksän, alla tuikkii silmä, kymmenen, haluani etsien, Kiinaa, kaivoin ja kaivoin, alussa seisoi kiitos, lopussa mykkä manner, yksitoista, istun, syön pannukakkua ja kaipaan punaista robottiautoa, kaksitoista, puhuminen on vaikeaa, kolmetoista, neljätoista, tuuli kopeloi veneen suojamuovia, ystävyydellä ja seurustelulla ei ole eroa, viisitoista, vesi on korvissa, aamu, majakanvartija nukkuu tai on uimassa, kuusitoista, nainen on viisas kuin valas, mies on kalassa, seitsemäntoista, sinä, vuosirenkaat, taivaan kappaleet, pyryttää sanoja, minähän sanoin sinulle että, kahdeksantoista, merivettä, yhdeksäntoista, ovi, tuossa on ovi, perään en huutele, kaksikymmentä, mustaa leipää, pilviä, paljon pilviä."