Verrattoman kesälaulun, vanhan italoiskelmän Azzurron ensisäkeet Cerco l'estate tutto l'anno e all'improvviso eccola qua ovat suomenkieliseen versioon kääntyneet liki sanasta sanaan ympärivuoden kesää ootan ja aina saapuu se yllättäin. Loppu kertookin sitten ihan erilaista tarinaa kuin alkuperäinen, italiankielinen laulu.

Azzurro lienee tutuin Adriano Celentanon esityksenä, mutta ovat sitä monet muutkin tulkinneet. Kauimmas alkuperäisestä on ehkä päätynyt saksalainen punkbändi Die Toten Hosen, jonka video laulusta on kyllä aika mainio ja muutenkin heidän esittämänään kappale sopii rockhenkisille, italoiskelmää kaihtaville kuulijoille.

Mutta jospa antaisinkin kunnolla tilaa laulun säveltäjälle, hieman rupiääniselle Paolo Contelle, jonka esitys amsterdamilaisella konserttiilavalla on oivallinen esimerkki esiintymislavan ja yleisön haltuunotosta. Kummoista lavashow'ta ei tarvita, karisma ja hyvä esiintyminen riittävät jo pitkälle.

Parhaillaan meneillään olevien jalkapallon Euroopan mestaruuskisojen kunniaksi päästetään irti ja ääneen vuoden 2006 maailmanmestarit, eli Italian Azzurri-joukkue, jotka tätä laulua ovat myös esittäneet. Futisfanit voivat iloisen esityksen kuluessa bongata pelaajia soololaulajista ja taustakuorosta.

Kesälauluja ynnä muita voi kuunnella täällä.