Rakas päiväkirja,

eilen taltutin alkavan päänsäryn pyöräilyllä, kahvilla, roskaruualla ja Frendeillä.  Hampurilaisateria ja TV ei tietenkään ole oikeaoppinen tapa, mutta toimi tällä kertaa. Illalla Mies tutustutti minut kissapeliin*. Harmillisen koukuttava. Mies mökötti koko illan, kun löin muutaman pelin jälkeen hänen ennätyksensä peliin jääneissä kissoissa (10-11). Tänään hän on jo huomattavasti aurinkoisempi. Pitkällisen yrittämisen jälkeen hän voi revittellä "huikealla tuloksellaan" (suora lainaus Miehen puheista), eli seitsemällä kissalla. ("Sua harmittaa katkera tappio kissapelissä, mutta älä sure, kymmenen on pelissä hyvä tulos. Sinuna en olisi harmissani, tiukalla harjoittelulla voit päästä kymmenen allekin.")

En ole pitkään aikaan seurannut mitään ohjelmistossa pyörivistä draamasarjoista, mutta eilisiltainen YLE1:n brittisarja Sekopäät tempaisi minut välittömästi mukaansa, vaikka aivan alkua en ehtinyt katsoakaan. Huiman hauska! Pakko seurata miten ihastuttavan rehevä keski-ikäinen Helen luovii lemppaamansa aviomiehen ja mystisesti taloon singahtaneen suosikkielokuvatähtensä sekä kaikkea muuta kuin tavallisten sukulaistensa, ystäviensä ja naapureidensa hyrskynmyrskyssä.

Mutta muutakin kuin viihdettä on tullut harrastettua: töitä, pyykinpesua ja pikasiivousta. Lisäksi olen lukenut kiinnostavia blogikirjoituksia, joista esimerkiksi Koskikara-blogin Hanna'H:n pohdinnat kirjan ja taiteen funktioista sai minut miettimään taas kirjallisuutta ja omaa suhtautumistani siihen. Nonon lukijoiden kokoama Nonon kirjahylly on kiinnostava, pieni yllätys ehkä oli se, ettei keidenkään hyllyssä ollut samassa kohdassa samaa kirjaa. Elegia puolestaan kertoo millainen suhde hänellä on kirjoihin ja kirjastoon. Ei taida Elegiasta tulla vähään aikaan kirjastonkäyttäjää.

Mutta nyt jatkan viihteellä. Ensin pari kissapeliä - Miehen ennätys on yritettävä lyödä - ja sen jälkeen vetäydyn juniorin kanssa tanssimaan tähtien kanssa. Siinä välissä ehtii ripustaa pyykkiä kuivumaan ja lukea vaikka pari runoa.


*Kaksoisklikatkaa kisuja, kun kaksi samanlaista on vierekkäin tai päällekkäin.