Minua on askarruttanut viime päivinä pari asiaa. Voiko unissa kuulla musiikkia? Viime yön uneni olivat selvästi saaneet virikkeitä eilen lukemastani Tuija Lehtisen  Mies taskussa -teoksesta. Uni rokkasi eteenpäin euroviisujen tahtiin. Se oli hyvin vinkeää. En muista mitä unessa tapahtui, mutta ei siinä kyllä taisteltu, vaikka aamulla päässäni soi Moldovan Fight. Muutaman viime yön aikana kaikki uneni ovat tapahtuneet vaihtelevan viisusoundtrackin soidessa taustalla. Silti minua epäilyttää, ei kai unessa musiikkia oikeasti voi kuulla? Entä jos laulan unissani?

Vakavampi ajatus heräsi Mediksen äitienpäiväkirjoituksesta. Medis puhuu äidistään ja toteaa "Hänellä olisi vielä paljon kerrottavaa./
Mutta en oikein osaa kysyä." Aloin miettiä kaikkia niitä kysymyksiä, joita en ole osannut omalle äidilleni esittää ja jotka minun pitäisi kysyä. Tiedän, että äitini vastaisi mutta minä en osaa muotoilla kysymyksiä. Vai enkö vain uskalla kysyä sitä mitä pitäisi? Entä osaavatko ja uskaltavatko omat lapseni kysyä minulta nyt ja myöhemmin kaikki ne kysymykset, jotka haluaisivat? Osaanko vastata? Haluanko, uskallanko?