Katri Helenaa on kutsuttu sinivalkoiseksi ääneksi ja hän lienee niitä artisteja, jotka liki kaikki suomalaiset tietävät, kuuntelivat sitten hänen musiikkiaan tai eivät. Hän on Suomi-iskelmän klassikkolaulaja jos kuka ja sopii siksi itsenäisyyspäivän esiintyjäksi. Katri Helenalla on monta hyvää laulua, joten yhtä ainokaista klassikkoa oli vaikea valita. Päädyin siksi kolmeen, jotka ovat Katri Helena -suosikkejani.

Jukka Kuoppamäen sävellys Ei kauniimpaa on yksi kauneimpia Katri Helenan kappaleista. Esa Niemisen ja Sinikka Svärdin Vie minut on kansanmusiikkimausteinen vetävä kappale. Kappale on vuonna 1995 ilmestyneeltä samannimiselta levyltä, jota veivasin sen ilmestyttyä autossa edestakaisin. Video on mainio animaatio.

Suomalaisen kevyenmusiikin mahtiherrojen Toivo Karjen ja Juha Vainion Minne tuuli kuljettaa on Se Kappale, jolla Suomen olisi kuulemma ensimmäisen kerran pitänyt voittaa euroviisut - jos Suomen raati vain olisi suostunut lähettämään yleisön suosikin kisoihin. Vuodelta 1965 olevassa klipissä voi ihailla Katri Helenan iloista esitystä ja kaunista hymyä.  


 


Muita itsenäisyyspäivän klassikoita täällä.
 

Hyvää itsenäisyyspäivää!