No niin, tarina alkaa. Kauan sitten oli elokuvatähti Julia Roberts ja on vieläkin. Julia teki nuorena neitinä suhdemarkkinoilla monta kieppiä ja kaikesta tai ainakin melkein kaikesta olivat lehdet tietoisia, myös täällä kaukana Pohjolassa. Lopulta Julia meni naimisiin miehen kanssa, jonka nimi tuntui suomalaisen korvaan kovin kummalta. Nimi oli Lyle Lovett eikä sellaista nimeä nyt kenelläkään oikeasti voi olla, eihän. Lisäksi lehdet väittivät, että mies oli kovasti kuuluisa laulaja, mutta kuinkahan moni siitä Suomessa tiesi, osasi eräskin naisihminen ihmetellä, hän kun ei koko miehestä ollut mitään kuullut ennen Julian rakkautta ja karkumatkaa alttarille. Ja vaikka tämä naisihminen ei nyt hääppöinen Roberts-fani ollutkaan, ei siis fani lainkaan vaikka pitikin joistakin Julian leffoista, oli hän kuitenkin kovasti kiinnostunut musiikista. Niinpä hän lainasi kirjastosta Lyle Lovettin levyn, vaikka pitikin suurena ihmeenä että mokoma löytyi - joku siis tunsi hepun musiikkia kirjaston hankintaosastolla. Myötähäpeään valmistautuneena naisihminen suoristi essunsa helman, veti villasukat jalkaan ja varasi pari Eppu Normaalin levyä varalle ja alkoi kuuntelun.

Villasukat eivät tosin pyörineet jalassa eikä naisihminen langennut loveen, mutta ei niitä eppujakaan tarvinnut soittimeen laittaa. Lyle Lovettia nainen huomasi kuuntelevansa ihan mielellään vaikkei tullutkaan levyä itselleen hankkineeksi. Levy saattoi olla Step inside this house vuodelta 1998, mutta oli mikä oli, levyllä - ja tuolla Step'llä se ainakin on - oli kappale nimeltä Bears ja karhulaulu teki villasukkanaiseen lämpimän sympaattisen vaikutuksen, samoin kuin perheen pehmokarhuihinkin, jotka innostuivat taputtelemaan pörrötassujaan laulun soidessa ja niinpä Bears, vaikkei ehkä klassikko olekaan, soi tänä viikonloppuna sunnuntain klassikkosoitossa.

 

 
Muita mahdollisia eläinlauluja sun muita voi kuunnella täällä villasukat jalassa tai ilmankin.

Sunnuntain PS: Kommenteissa paljastui uutinen. Samoihin aikoihin kun villasukkiin mielistynyt nainen lämmitteli varpaitaan sinisissä sukissa ja naputteli tarinaa tutustumisestaan Lyleen, olikin Lovett livennyt lähemmäksi naista kuin tämä olisi koskaan kuvitellutkaan. Countryheppu ei ollutkaan Texasissa tai Hollywoodissa vaan ihan Helsingissä keikkailemassa. Jotkut muutkin kuin kirjaston hankintaosaston musatyypit olivat selvästi miehestä kuulleet. Omituinen yhteensattuma, mutta sellainen oli ollut miehen musiikkiin tutustuminenkin. Hesarista löytyi jopa haastattelu. Ja nyt nainen pohtii kannattaisiko niitä konsertti-ilmoituksiakin joskus lukea.