Ihana Dinah on Dinah Lee, Harry Akstin säveltämän ja Sam M. Lewisin ja Joe Youngin sanoittaman vuodelta 1925 peräisin olevan laulun nimitähti. Herrasmies on Bing Crosby, äänitaiturit vallan mainio vokaaliryhmä The Mills Brothers ja elokuva kuuluu Fleischerin Screen Song -tuotantoon.  En tiedä miten tuo screen song pitäisi kääntää. Kyseessä ovat piirretyt elokuvat, joita esitettiin elokuvien alussa ja joissa pomppiva pallo hyppii tavulta toiselle ja ohjaa siten yleisön laulantaa.

Dinah on mukavan soljuva ja keinuva laulu, sellainen vanhanajan ikivihreä, joka saa mielen tyynen ja nostalgisen ilahtuneeksi. Klassikkosoittoon poimin kolme tulkintaa, joista voitte valita mieluisimman. Ensin soi Bing Crosbyn ja Mills Brothersien yhteisesitys vuodelta 1932. Video sisältää viehättävän kuvakavalkadin toinen toistaan viehkompia vanhanajan kaunotarten kuvia, mukana on valokuvia, piirustuksia ja lehtien kansia.

 

 

Max Fleischer Screen Song -animaatiossa musiikin esittää ainoastaan Mills Brothers, liki a cappellana, yksi kitara sentään on mukana. Pomppivan pallon avulla voivat halukkaat hoilottaa mukana.

 

 

Lopuksi vielä paljon myöhemmiltä vuosilta Crosbyn ja Mills Brothersien live-esitys, jossa jo harmaantuneet herrat ovat aivan mainiossa vedossa. Videon kuvanlaatu vain ei ole paras mahdollinen, mutta musiikista nauttimista se ei haitanne.

 

 
Muita klassikkosoittoja täällä.