Tienpäällä kirjoitti provosoivan hauskasti ja hieman surumielisestikin TosiMiehistä ja TosiNaisista ja kaipaili luettavakseen muiden näkökantoja asiasta. Oman käsitykseni TosiMiehestä voin kirjoittaa, mietteet TosiNaisesta jätän vielä hautumaan.

Vierastan käsitettä TosiMies. Siitä tulee mieleen Iso-Arska, Willis ja Eastwood, nuo elokuvamaailman vähäsanaiset action-sankarit, joiden yksi-ilmeisissä kasvoissa leuka värähtää harvoin ja suu taipuu hymyyn vieläkin harvemmin. He pelastavat kaupungin tai maailman, ovat omassa elämässään yksinäisen tien kulkijoita, jotka tuntevat karheaa ja peiteltyä ystävyyttä kulkukissaa tai jotakuta hyljeksittyä kohtaan. Yksinäisiä hahmoja, joihin ei oikein osaa liittää kumppania eikä perhettä.

Todellisen elämän tosimiehet (!) ovat erilaisia. Minusta tosimies on luotettava, uskollinen, perheeseensä sitoutunut, asiansa hoitava ja miehekkään kohtelias. Hänen miehuutensa ei ole kiinni uusimmasta auto- ja kännykkämerkistä, hän ei yritä olla nuorempi kuin on, hänen ei tarvitse vaihtaa vaimoaan simpsakkaan sihteeriin, kun vaimon ikävuodet ovat kaartuneet keski-iän puolelle. Hän kestää vaimon ylikilot, hormoniheilahdukset, vaihdevuodet ja ompeluseuran. Hän saattaa vetäytyä autotalliin tai lenkkipolulle vetämään henkeä, mutta hän myös sanoo sanansa kodin sisustuksesta. Tosimies haluaa olla lastensa rinnalla taaperoiän uhmakausissa ja murrosiän kipuiluissa. Hän rakastaa, luottaa ja tukee. Eronneenakin hän pitää huolta lapsistaan, koska on isä. Hänellä on oma määränsä huumorintajua ja hän osaa ottaa asiat sopivan rennosti, ei pingota, niuhota eikä määräile. Hän on oma itsensä ja antaa muidenkin olla, hän ei pyri muuttamaan muita, koska tietää sen turhaksi. Tosimies ei viipota uran perässä perheen kustannuksella, hän on tasa-arvoinen tekemättä asiasta numeroa. Tosimies kunnioittaa naista, vaikka voi miesporukassa hieman naureskellakin naisen kotkotuksille. Tosimies on tavallinen mies.