Blogiini johtaneet hakulauseet herättävät minussa usein ihmetystä: "Mitä informaatiota tiedonhakija kuvittelee asiasta löytävänsä juuri tältä blogilta?" No ei oikeasti tietenkään mitään, hakukone vain on poiminut teksteistä ja kommenteista hakuun soveltuvia sanoja. Toistuvat hakulauseet ovat saaneet pohtimaan: "Mitä vastaisin, jos joku oikeasti kysyisi näitä minulta?" Jotta vierailu blogillani ei olisi turhaa, niin tässä vastausvaihtoehtoja muutamiin toistuviin hakulauseisiin (tosin osaan niistä vastaus on löydettävissä joissain aiemmissa kirjoituksissani):

1. Jeanin elämää
Jeanin elämää –sarjakuvasarjaa tekevät yhdessä ranskalaiset Philippe Dupuy ja Charles Berberian. Heistä löytyy tietoa suomeksi WSOY:n Kirjailijagalleriasta ja ranskaksi kaksikon omilta Dupuy-Berberian -kotisivuilta.

2. Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo -romaanin päähenkilöt
Romaanin päähenkilöt ovat Elizabet Bennet ja Mr Darcy. Romaanin englanninkielinen  hyperteksti löytyy täältä.

3. Näkemiin vaan, muru
TV-sarjan englanninkielisiä kotisivuja ovat esimerkiksi BBC:n (Drama On TV) Auf Wiedersehen Pet sekä The Original Auf Wiedersehen Pet. Homepage.

4. Iloinen aina sanat
Egotripin Iloinen aina -sanoitus löytyy Egotripin kotisivuilta Musiikki-linkin pudotusvalikosta kohdasta Sanoitukset. Kappale on levyllä Vielä koittaa uusi aika.

5. Hollannin jääkiekkojoukkue
Hollannin jääkiekkoliiga on Wikipedian mukaan nimeltään Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Sivulta ijshockey.com löytyy paljon tietoa hollantilaisesta jääkiekosta. Myös sivulta nederlandske ijshockey bond voi etsiä joukkuetietoja. Sivut ovat hollanninkielisiä. Tämän vuoden Hollanin mestari näyttäisi olevan Nijmegen Emperors.
   91319.jpg
Kuva ijshockeyfoto.comista.

6. Rocco ja hänen veljensä
Luchino Viscontin elokuvasta Rocco e i suoi fratelli (1960) löytää tietoa suomeksi Elokuva-arkiston Visconti-sivulta, englanniksi IMDb:sta ja italiaksi luchinovisconti.netistä.

7. Hiusten harmaantuminen
Tieteen kuvalehdessä on on pieni artikkeli hiusten harmaantumisesta.

8. Vanhojen naisten runoja
Miten määritellään vanha? Onko kyse iäkkäistä kirjailijoista vai vanhoja naisia käsittelevistä runoista? Iäkkäitä naisrunoilijoita ovat esimerkiksi Aila Meriluoto, Eeva Kilpi, Sirkka Selja ja Eeva Heilala. Runoihin voi tutustua lukemalla kirjailijoiden myöhäistuotantoa.


Esitelmäntekijöiden on tärkeää tietää:

Myös netistä lainattuihin teksteihin on viitattava asianmukaisesti. Ohjeita viittamiseen löytyy verkosta esimerkiksi täältä: Viittaaminen digitaalisiin lähteisiin.

Toisen tekstin suorasanainen omiminen osaksi omaa esitelmää tai muuta kirjoitusta ilman viittausta alkuperäiseen tekstiin on varkaus.