Kaksipäiväisten talkoiden vuoksi – ja ei, metsurina tai risusavottalaisena en kykenisi elantoani ansaitsemaan – ehdin vasta tänään selailemaan viikonlopun IltaSanomia. Olisi kannattanut lukaista eilen aamiaisella, olisin saanut pensaikon harvennukseen lisäpontta ärtyneisyydestä. Mikä ärsytti? Seuraava - en löytänyt juttua IltaSanomien arkistosta, joten tyydyn lainaamaan paperiversiosta toimittaja Päivi Sinisalon tekstin:

"Katie Holmes jätti torstaina ensimmäistä kertaa pienen Suri-tyttärensä lapsenvahdin huostaan. Kaksi viikkoa sitten synnyttänyt Katie suunnisti miehensä Tom Cruisen uutuusleffan M:I:III – Vaarallinen tehtävä III:n ensi-iltaan Los Angelesissa. Tomin määräämä dieetti ei ollut ainakaan vielä purrut tuoreeseen äitiin, sillä Katie oli pukeutunut varsin löysälinjaiseen pikkumustaan ja kummallista kyllä, valkoisiin kenkiin. Punaisella matolla nähtiin tavallinen määrä Tomin ja Katien kuhertelua, mutta Katie ei ollut tavallinen säteilevä itsensä.
    Nuori äiti näytti siltä, että vauva valvottaa häntä varsin paljon, sillä hänen silmänsä olivat hyvin väsyneen oloiset ja silmänalukset tummat. Tähden hiukset olivat puolestaan hauskan näköisesti valloillaan. Ylpeä isä on uhkunut onnea ja Tom on sanonut vaihtavansa vaippoja aina, kun on kotona sekä ostaneensa tulokkaalle valtavan valikoiman vaatteita." (Katie Holmes ensi kertaa ulkona vauvan jälkeen. IltaSanomat 6.-7.5.2006, s. 45.)
  • Nainen on synnyttänyt kaksi viikkoa sitten. Miksi hänen pitäisi laihduttaa jo tässä vaiheessa?
  • Synnytyksestä toipuminen vie kauan aikaa. Miksi naisen pitäisi olla hehkeä jo lapsivuodeaikana?
  • Vauvat yleensä valvottavat pieninä. Miksi tämän julkkisparin lapsi olisi toisenlainen? Voisivathan he palkata lastenhoitajan, mutta ehkä Katie haluaa hoitaa lapsensa itse.
  • Raskauden myötä naisen jalat saattavat muuttua, jalkapöytä laskeutua eikä entinen kenkä enää mene jalkaan. Ehkä Katie ei ole jaksanut mennä kenkäkauppaan. Ehkä valkoiset olivat mukavimmat.
  • Miksei Tomppa ole isyyslomalla? Miksi hän raahasi vaimonsa ensi-iltaan? Olisiko Katie jaksanut tulla?
  • Miksei toimittaja suhtaudu nuoreen naiseen myötätuntoisesti?
  • Eikö toimittaja tajua pönkittävänsä naisiin kohdistuvia ulkonäkövaateita tälläkin pienellä jutulla?
  • Jos lehtijutussa oli ironiaa, minä en sitä löytänyt. Jos oli, niin kehen se suuntautui?
Kuvia elokuvan ensi-iltaan saapuvista voi katsoa IMDb:n sivuilla.