Joku aika sitten minulta kysyttiin omia suosikkejani vuonna 2010 ilmestyneistä levyistä ja pari viikkoa sitten Lepis soitti sunnuntaiklassikoissa oman rocksuosikkinsa viime vuoden kappaleista. Tämä johdanto viekin tämän sunnuntain valintaan. Kysyttäessä levyvastaukseni oli suunnilleen tasoa "öööh", mutta nytpä täydennän. Olen nimittäin löytänyt viime vuonna ilmestyneen levyn, johon olen häpeämättömän ihastunut. Tein löydön sattumalta ja tietysti tuubin kautta.

Australiassa jaetaan ARIA Awardseja (Australian Record Industry Associationin palkintoja) muun muassa Vuoden albumille, parhaalle nais- ja miesartistille, countrylevylle, lastenalbumille (!) jne. Vuoden 2010 singleksi valittiin sisarusduo Angus ja Julia Stonen Big Jet Plane. Vuoden albumin pysti ojennettiin duon levylle Down the Way, jolta single oli irrotettu. Albumi on todellinen löytö, kiinnostava ja persoonallinen. Julia kuulostaa välillä pikkutyttömäisen hipahtavalta Björkiltä ja Anguksen laulussa on koskettavaa herkkyyttä. Hienot sävellykset, kiinnostavat sanoitukset ja persoonallinen laulutapa tekevät duosta tutustumisen arvoisen.

Albumilla on muitakin mainioita kappaleita kuin vuoden singleksi valittu. Esimerkiksi yli seitsenminuuttisessa Yellow Brick Roadissa on on ripaus enemmän rokkia - mikä Anguksen ja Julian kohdalla syntyykin ilman suurta vyörytystä. For You'ssa kuuluu Julian persoonallinen laulutapa.

Varsinaisena valintani sunnuntaiklassikoksi on Australian vuoden single eli Big Jet Plane, mutta koska se pitää kuunnella tuubin kautta, soi kuvallisena Black Crow, johon tehty video istuu kappaleeseen hienosti. Ja koko Down the Way -levyyn voi tutustua vaikkapa Spotifyssa.
 


Muita klassikoita täällä.