Obeesia
haastoi minut kertomaan haaveistani ja niiden toteuttamisaikataulusta. Obeesian mielestä haaste kuulostaa tulostoimintasuunnitelmalta ja niin se kuulostaa minustakin.*

Haaveet ovat ihmisen lepopaikka. Kaikkien haaveiden ei ole tarkoituskaan toteutua, ne ovat ihmisen itselleen kertomia tarinoita, satuja, joihin voi uskoa ja joista voi saada voimaa. Ihminen tarvitsee haaveitaan.

Haave kuulostaa hennolta ja lämpimältä, unenpehmeältä hartiahuivilta.  Unelmassa on jotenkin enemmän jämäkkyyttä, toteutumishakuisuutta. Haaveet ovat yksityisiä, liian henkilökohtaisia paljastettaviksi. Unelmat ovat muuta vai teenkö liian pitkälle meneviä eroja sanojen välille?

Haasteesta tulee mieleen aarrekartta, joka joitakin vuosia sitten oli suosittu tapa jäsennellä tavoitteitaan. En ole koskaan tehnyt aarrekarttaa paperille, en oikein osannut kuvitella itseäni askartelemassa tavoitteitani paperilakanalle. Ystäväni puhui kartasta aikoinaan paljon, mutta en tiedä tekikö hän sellaisen. Joskus myöhemmin rakensin kartan yhden nurkan päässäni, tuohon nurkkaan sijoitin yhden tavoitteeni ilman aikarajaa. Saavutin tavoitteeni, en tiedä auttoiko päänsisäinen kartta, ehkäpä.

Suhtaudun tähän haasteeseen ristiriitaisesti. Jos haaveisiin asetetaan aikataulu, niistä tulee tavoitehaaveita tai haavetavoitteita. Mutta silti ajatukseni haastettiin, muistin asian joka liittyy erääseen tavoitteeseeni ja johon liittyviä asioita minun pitäisi selvittää pikimmiten. Asetan selvityksen toteutumistavoitteeksi juuri alkaneen maaliskuun. Jos saan tämän hoidettua, niin haaste on tehnyt tehtävänsä.

Ristiriitaisesta suhtautumisestani huolimatta siirrän haasteen eteenpäin Kuusen Marikille, Marikalle ja Sivuaskeleelle, koska he ovat kukin omalla tavallaan kirjoittaneet ja käsitelleet haaveita ja odotuksia kirjoituksissaan. Minkähän laiseksi haaste heidän käsissään muokkautuu?


* Tehtävä: Kerro mikä on haaveesi (3 kpl) ja niiden toteutumisaikataulu. Haasta mukaan kolme ystävääsi. 
Katsotaan, miten haaveet toteutuvat. Haaveet voivat olla ihan pieniäkin. Voit laittaa isommille haaveille takarajan kauemmaksi tulevaisuuteen. Pyri siihen, että kolme haavetta toteutuu kuukausittain.