Olympialaisten innoittamana, päättivät metsän eläimet pitää omat olympialaiset. Kuten tiedämme on olympialaisissa monenlaisia lajeja, mutta kun toiset lajit olivat aivan liian vaikeita eläimille, päättivät ne keksiä aivan omat omat lajinsa, kuten esim. koirien luuviesti, kissojen 'kuka litkii maidon nopeimmin, ym.
      Osaan ottajia oli paljon. Kissoja sekä koiria oli tullut läheisistä taloista, ja olipa yksi kanakin uskaltautunut leikkiin mukaan.
      Ensiksi juostiin sadan metrin aidat. Aitoina toimivat kaatuneet puut, kivet ja kannot. Juoksuun ottivat osaa jänis Vikkelä, kettu Viekas, kana Kot-Kot ja varis Väärävarvas. Tikka toimi lähettäjänä. Kettu Viekas otti varaslähdön, muttei siitä kukaan piitanut.
Jänis Vikkelä pinni kärkeen. Kana Kot-Kot, joka huomasi "aitojen" ylittämises perin vaikeaksi, kiersi nämä "aidat". Varis Väärävarvas lensi, mutta epähuomiossa törmäsi suureen kuuseen ja oli näin poissa pelistä. Jånis Vikkelä tuli näin ollen ensimmäiseksi kettu toiseksi ja kolmanneksi kiiruhti kana Kot-Kot touhuissaan.
Kaikki lajit eivät sujuneet kommelluksitta. Tosiasiassa ainoa laji, jossa ei tapahtunut kommelluksia oli muurahaisten pussijuoksu, johon ei ollut kukaan ilmottautunut.
Kymppitonnin juoksu oli suosituin laji aivan ylivoimaisin. Siinä oli osaan ottaja kokonaista kymmenen kappaletta.
      Uintikilpailuissa oli vain yksi laji. "Kuka sukeltaa nopeimmin pohjaan ja saapuu taas pinnalle" laji. Osaan ottajia oli kolme. Käärme, sammakko ja sisilisko. Altaana toimi sammakon asuin lammikko.
Lajeja oli paljon. Kaunhan  eivät 'olympialaiset' kestäneet, mutta niissä oli kaikilla hauskaa, eikä niissä tapettu toisia eläimiä. No, tappelujahan oli tietysti, mutta ne aiheuttivat pari inhimillistä erehdystä.


Tuima, 12 vuotta. Arvosana 9. Ainoa suomen kielen opettajani ja monin tavoin tärkein ja rakkain opettajani ei laittanut liikaa painoa kirjoitusvirheille, ei edes pilkkuvirheille.