"Paan rautalangan soimaan, tutun sävelen. Sen biisin joka kestää sekä estää olemasta onneton."
Eero, Jussi & The Boys, Paan rautalangat soimaan (sävel ja sanat Eero Lupari, levyltä Kuoppainen tie)

Tommi oli lukenut juttuni ja rockhenkilönä totesi ensin "musiikkia, musiikkia, musiikkia beibe" ja tarjosi sitten listan kappaleista, joiden avulla voi sukeltaa syvemmälle murjotukseen tai nousta paskapäivien yli. Koska jokaisella on kyseisiin hetkiin omat takuuvarmat musiikkinsa, niin listaapa minäkin jokusen omistani.

Silloin kun päälle iskee murjotusvaihde, kaikki ympärillä nyppii raskaasti tai päivä sujuu muuten tahmeasti, en varsinaisesti ala syventää tunnetta tiettyjen kappaleiden avulla. Melankoliseen nostalgiaan kuuntelen vanhoja haikeita iskelmiä, rahisevaa bluesia tai jazzia, mutta näitä arkisia vastoinkäymispäiviä en tarkoituksella ala syventää. Miksi haluaisin pudottaa sen ketsuppipurkin toisellekin pikkuvarpaalle?

Sen sijaan musiikki piristää kummasti ja kappalevalinnat vaihtelevat päivästä ja fiiliksen syvyydestä riippuen. Tässä muutama koeteltu:

1. Red Hot Chili Peppersin Snow. Kun kuuntelee miten Anthony Kiedis selviää nopeasti etenevästä tekstistä ja jalka alkaa naputtaa musiikin tahdissa, niin kohta sitä hoilottaakin epävireisesti mukana Hey Hey yeah Oh yeah ja silloin ei enää voi murjottaa, koska se näyttäisi hassulta.

2. Uusin löytöni tähän sarjaan on Boubacar Traorén Kanou - kun intron haitari alkaa soida, nousee hymynkare suupieliin, lantio keinahtaa ja sitten haluaakin tanssahdella ympäri huoneita. En kyllä tiedä mistä Boubacar oikeasti laulaa, mutta tekstiliitteestä löytyy kappaleen kohdalta teksti: "The world has been made for people to love one another." Aivan.

3. Ella Fitzgeraldin From This Moment On oli muinoin tenttilauluni. Kuuntelin sitä ennen tentteihin lähtöä ja yritin saada päälle Ellan laulutavan kaltaisen rentouden ja sujuvuuden.

4. Eeron ja Jussin Tahdon saaren. Jee jee je.