Kevään kunniaksi valitsen sunnuntaiklassikoksi tunteen: rakkauden ja romantiikan. Kappalevalintoihin vaikuttivat videot, mutta pidän lauluistakin paljon, niiden vähäeleisyydestä ja, ehkä voisi sanoa, aitoudesta. Videot ovat hyvin samanoloisia, vaikka toisessa istutaan vain sohvalla ja toisessa tanssitaan kaupungin läpi. Molempiin on tavoitettu kauniisti läheisyys ja arjessa näkyvä romantiikka. Mukana on vakiintuneen näköistä rakkautta sekä aivan tunteen alussa olevaa, ujoa etsiytymistä toisen lähelle. Katsokaa ilmeitä, eleitä, pieniä hipaisuja. En tiedä onko videoihin poimittu oikeita pariskuntia vai näyttelijöitä, mutta joka tapauksessa tunne osataan välittää, niin rakkaus, ihastus, kaipuu kuin surun ja luopumisen häiväkin.

Kappaleet esittää kaksi amerikkalaista indie-folkyhtyettä. Ensimmäisenä rakkaudesta laulaa Bright Eyes ja kappale on nimeltään First Day Of My Life levyltä I'm Wide Awake, It's Morning (2005). Videon on ohjannut John Cameron Mitchell.

 

 

Tanssia rakkauteen tuo duo The Weepies ja Be My Honeypie, joka on yhtyeen viime vuonna ilmestyneeltä levyltä Be My Thrill. Weepiesin videon on ohjannut Brad Aldous. Aldousin nettisivulta löytyy muitakin hänen ohjaamiaan videoita.
 


 


Lisää romantiikkaa voi ehkä löytää täältä.