Tänään poimin klassikon lempilevyosastolta. Jostain syystä - laulajan äänen madaltumisen ja sitä kautta uusien sävyjen löytymisen vuoksi? - olen alkanut pitää Joan Baezista enemmän hänen 2000-luvulla levytämiensä levyjen myötä. Niin kaunis kuin hänen heleä nuoruuden äänensä onkin, jollain tavoin äänen madaltuminen ja ehkä jopa hienoinen haurastuminen ovat tuoneet hänen musiikkinsa minua lähemmäksi.

Vuonna 2003 ilmestynyt levy Dark Chords on a Big Guitar on niitä harvinaisia levyjä, jotka kertakuulemalta siirtyvät lempilevyjen joukkoon. Lempeästi rokkaavalla levyllä Baez laulaa muiden, mm. Gillian Welchin ja Natalie Merchantin, tunnetuksi tekemiä lauluja. Pidän erityisesti Merchantin Motherlandista Baezin tulkitsemana, tosin Natalien oma ja Chisty Mooren tulkinta miellyttävät minua myös. Sunnuntaiklassikoksi valitsen kuitenkin Greg Brownin laulun Sleeper, 

 


 

 

Greg Brownin oma Sleeper ansaitsee myös tulla kuulluksi, niin herkkä ja kaunis tulkinta tästä kauniista laulusta se on.

 


Bonuksena soitetaan vielä Greg Brownin vaimon, country- ja folklaulaja Iris DeMentin kappale Let The Mystery Be. Olen kuullut DeMentiä erilaisilla kokoelmalevyillä ja hänen erittäin persoonallinen äänensä on jäänyt mieleen. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen muusikko hänkin. 

Muita suosikkilauluja voi kuunnella täällä.