Olen tylsä ihminen, en ole erityisen innostunut pikkujouluista enkä varsinkaan sellaisista, joissa minun oletettaisiin edes muodon vuoksi tanssahtelevan iloisesti tonttutansseja. Sunnuntaiklassikoihin kaivattiin pikkujoulukauden kunniaksi rytmimusiikkia, pikkujouluswingiä, sellaista joka saisi rynnistämään tanssilattialle. Hohhoijaa, sopiiko että twistaan (hitaasti enkä kovin alas) omassa keittiössäni astianpesukonetta täyttäessäni?

Mutta svengiswingiä minulla kyllä on tarjolla. Löysin bluesia tuubista etsiessäni sattumalta Louis Armstrongin ja Danny Kayen yhteisesityksen When the Saints Go Marching in, jossa ei juuri bluesia ole, mutta swingiä sitäkin enemmän. Näin hervottoman hauskaa esitystä en ole vähään aikaan nähnytkään - ja pikkujoulu kuluu herrojen seurassa leppoisasti ja naurun raikuessa.  

Koska pikkujoulun ajanvietteeksi sopivat mainiosti jouluelokuvat ja vanhat musikaalit, tarjoilen svengikeitokseen lisukkeeksi oppitunnin jazzin synnystä. Pätkä on elokuvasta A Song Is Born (1948).
 

 Lisää iloista rytmimusiikkia voi etsiä täältä.